Menu
Your Cart

3D PUZZLE Καμπυλόμετρο UGEARS 4820184121140

3D PUZZLE Καμπυλόμετρο UGEARS 4820184121140 3D Puzzle
ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
Δωρεάν μεταφορικά στους Δήμους Αθήνα, Καλλιθέα, Ταύρος, Μοσχάτο
3D PUZZLE Καμπυλόμετρο UGEARS 4820184121140
22,70€
Χωρίς ΦΠΑ: 18,31€
  • Διαθεσιμότητα: Άμεση παραλαβή
  • Κωδικός: 66534112

Συναρμολογήστε το μόνοι σας με τα χέρια σας και δείτε πως δουλεύει ένα καμπυλόμετρο.

 

• Το μοντέλο έρχεται με ένα κωδικό QR ο οποίος θα σας οδηγήσει στον οδηγό εκμάθησης του μηχανισμού, τις αρχές λειτουργίας του, τα κύρια χαρακτηριστικά του, τις φόρμουλες του και ενδιαφέροντες εργασίες.
• Βυθιστείτε στην Αυξημένη Πραγματικότητα και δείτε πως δουλεύει το καμπυλόμετρο. •Αλληλεπιδράστε με το μοντέλο με μια ειδική εφαρμογή αυξημένης πραγματικότητας της Ugears

 

Μάθετε για τον σχεδιασμό του Καμπυλόμετρου και πως δουλεύει

 

Το καμπυλόμετρο είναι μια συσκευή η οποία μετράει το μήκος καμπύλων γραμμών και βοηθάει στον υπολογισμό της απόστασης ανάμεσα σε σημεία σε ένα χάρτη με μεγαλύτερη ακρίβεια σε σχέση με ένα χάρακα ή μια πυξίδα.
Ο μηχανισμός έχει ένα τροχό μέτρησης, ένα καντράν ρολογιού και ένα δείκτη. Όταν ο τροχός κινείται σε μια γραμμή σε ένα χάρτη, την οποία θέλετε να μετρήσετε, ο δείκτης κινείται γύρω στο καντράν στο οποίο αναγράφονται μονάδες μέτρησης – εκατοστά, ίντσες, κτλ. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε στο τέλος είναι να ελέγξετε την κλίμακα του χάρτη και να πολλαπλασιάσετε τα δεδομένα σας με τον παρονομαστή της κλίμακας.

Μπορείτε να βασιστείτε στο καμπυλόμετρο όταν σχεδιάζετε μια πεζοπορία με τους φίλους σας ή ένα ταξίδι με την οικογένεια σας – θα σας βοηθήσει να εκτιμήσετε την απόσταση που θα πρέπει να καλύψετε για να φτάσετε στον προορισμό σας. Η συσκευή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη όταν δεν έχετε πρόσβαση σε ηλεκτρονικές συσκευές ή στο διαδίκτυο.

 

Ποιος εφηύρε το καμπυλόμετρο και πότε

 

Δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για τον πραγματικό εφευρέτη του καμπυλόμετρου. Μερικές πηγές αναφέρουν ότι τα εύσημα αυτής της ανακάλυψης θα πρέπει να δοθούν σε ένα Ρωμαίο μηχανικό, τον Βιρτούβιο, ο οποίος περιγράφει μια παρόμοια συσκευή το 23 π.Χ. περίπου. ʼλλοι αναφέρονται σε ένα Κινέζο λόγιο, τον Zhāng Héng. Ρώσικες πηγές τονίζουν ότι το καμπυλόμετρο ενδέχεται να το εφηύρε ο πολυμαθής Mikhail Lomonosov ο οποίος το ονόμασε αρχικά “krivimetr”. Όπως και να έχει, η πρώτη επίσημη πατέντα του καμπυλόμετρου ανήκει στον ʼγγλο μηχανικό Edward Russell Morris οποίος καταχώρησε το 1873 “μια πρωτοποριακή συσκευή για την μέτρηση αποστάσεων”.
Χρήση
Το καμπυλόμετρο χρησιμοποιείται για την μέτρηση καμπύλων γραμμών σε τοπογραφικούς χάρτες, διαγράμματα, σχέδια και γραφήματα. Είναι ένα συνηθισμένο εργαλείο για δημιουργούς χαρτών, τουρίστες και οδικές υπηρεσίες.

 

Ο μηχανισμός του καμπυλόμετρου είναι φτιαγμένος από:

 

• Τροχός μέτρησης με κύρια αλλά και επιπλέον κλίμακες, και ένα δείκτη.
• Πλανητικό μηχανισμό
• Κυκλοειδή μετακίνηση.

Τα μοντέλα STEM της UGears είναι σχεδιασμένα να ικανοποιούν διάφορες ηλικιακές ομάδες με ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκμάθηση. Η συναρμολόγηση του μοντέλου θα είναι ενδιαφέρουσα και δεν απαιτεί πολύ χρόνο.

Τα μοντέλα κατασκευής STeM-lab έρχονται με όλα όσα χρειάζεστε σε ένα κουτί, το οποίο περιλαμβάνει:

‘Όπως συμβαίνει με όλες τις συλλογές της Ugears, συναρμολόγηση των μοντέλων είναι διασκεδαστική και κατανοητή: ότι χρειάζεστε να κατασκευάσετε, να μάθετε και να ανακαλύψετε έρχεται μέσα στο κουτί. Εκεί θα βρείτε:

• Ξύλινες λεπτομέρειες οι οποίες έχουν κοπεί από πριν με λέιζερ υψηλής ποιότητας από κόντρα πλακέ, αλλά και άλλα υλικά που χρειάζεστε για την συναρμολόγηση. Τα μοντέλα δεν χρειάζονται κόλα ή επιπλέον εργαλεία για την κατασκευή. Οι λεπτομέρειες βγαίνουν από το πλαίσιο με ένα ελαφρύ σπρώξιμο.
• Εικονογραφημένο εγχειρίδιο οδηγιών βήμα προς βήμα.
• Πρακτικές εργαστηριακές εργασίες με χρήση του μοντέλου.
• Κωδικός QR για να κατεβάσετε έναν μικρό οδηγό μελέτης του μοντέλου σας, του μηχανισμού του, των αρχών λειτουργίας του, των κύριων χαρακτηριστικών του, των υλικών και μηχανικών φόρμουλων του και διασκεδαστικές πρακτικές εργασίες.
• Κωδικό QR για να κατεβάσετε την εφαρμογή αυξημένης πραγματικότητας. Μια συναρπαστική καινοτομία από την Ugears – ένας νέος τρόπος εκμάθησης νέων πραγμάτων!

 

Εκπαιδευτικό μηχανικό μοντέλο Καμπυλόμετρο

 

4820184121140

Διαστάσεις μοντέλου: 4.3*3.9*1.9 ίντσες (11.5*10.3*5.7 εκ)

Διαστάσεις πακέτου: 8.1*7.4*2.5 ίντσες (20.5*18.8*6.3 εκ)

Αριθμός εξαρτημάτων: 109

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης: 1-2 ώρες